Zuivelhoeve Sneek

Onze Boeren

 

Zuivelhoeve heeft een heerlijke selectie boerenkaas en kaas van de boerderij. Stuk voor stuk zijn ze ontwikkeld door onze boeren, en die stellen we natuurlijk aan u voor!

Onze Boeren     Onze Boeren 

Boer Blokland
Van oorsprong komen Piet en Joke Blokland uit de provincie Utrecht, waar ze de boerderij van Piet zijn vader overnamen. Nu zitten ze in Biddinghuizen waar ze samen met hun zoon Edwin een gemengd bedrijf hebben. Zij combineren akkerbouw met de zorg voor varkens en 140 koeien. In de ultramoderne kaasmakerij maakt Joke Goudse kaas van de boerderij. Varianten in 12 en 16 kilo en de mooie opleg exemplaren van 30 kilo.
Een oer-Hollands product om trots op te zijn. Het verse gras is, samen met een hap hooi en een paar kilo maïs, het beste dat een boer zijn koeien kan voorschotelen. Daardoor is de kaas van de boerderij van Boer Blokland zo heerlijk puur en ambachtelijk van smaak.

 


Onze Boeren     Onze Boeren

Boer Mulder
Op Goeree-Overflakkee ligt het familiebedrijf Mulder. Vader Sjaak, moeder Tonnie en zoon Stefan runnen het bedrijf. Het familie recept en de liefde voor het vak is van vader op zoon doorgegeven. De gehele melkproductie van hun 350 koeien wordt gebruikt voor het maken van kaas van de Boerderij. In de Zeeuwse natuur staat de zee centraal. Niet alleen doordat er overal water is, maar ook doordat het Zeeuwse landschap en de Zeeuwse natuur hun huidige vorm te danken hebben aan (de strijd tegen) het water. De koeien grazen in weilanden omgeven door zee, waardoor een vollere zilte smaak ontstaat. Door jarenlange ervaring en traditionele rijping zijn deze kazen van echte top kwaliteit!

 
Onze Boeren            Onze Boeren 

Boer Noordam
Boer Noordam heeft in 2011 de cum laude prijs gewonnen, beste Boerderij kaas van 2011. Daar gaat een strenge selectie aan vooraf en de kazen worden door dertig smaakdeskundigen uitgebreid getest. Er waren 100 deelnemers. De winnende Goudse Boerderijkaas laat zich als volgt omschrijven. "Een boerderijkaas met geur van gebrande boter, heel kruidig, een mooie volle neus. In de mond voelt hij iets kleverig aan. De smaak is krachtig en romig met een toon van karamel. Een echte krachtpatser die nieuwsgierig smaakt naar de volgende hap en een hele mooie herinnering achterlaat. Deze Boerderijkaas moet je vooral eten en niet over praten.."

 Onze Boeren             Onze Boeren

Boer Rotteveel
De mooie boerderij van Erik Rotteveel ligt in Rijpwetering (Zuid-Holland).
Rijpwetering ligt in een prachtig polderlandschap, afgewisseld met riviertjes, kerkjes en molens. Zo nu en dan passeert u sfeervolle Oud-Hollandse dorpjes of stadjes.
Boer Rotteveel maakt kaas met kruimel zuivel. De gestremde melk wordt eerst verkruimeld voordat deze in het kaasvat belandt. Hierdoor ontstaan er, in plaats van grote ogen, kleine gaatjes in de kaas. Erik gebruikt ook nog houten vaten en kaasdoeken. De doekvouwen vind je op de kaas terug. De kaas krijgt zijn smaak pas naar 7 maanden en naar 1 jaar is hij top!

 
    Onze Boeren      Onze Boeren

Boer Schep
De boerderij van Boer Schep in het groene Hart van Holland staat symbool voor de mooie kwaliteit boerderijkazen. Zes dagen in de week wordt van de melk van eigen koeien heerlijke boerderijkaas gemaakt. Deze echte kaas is pure traditie. Daardoor blijft de smaak van dit authentieke product formidabel en heeft de kaas veel meer smaak beleving. De kaas wordt gerijpt op de kaaszolder. In 2010 heeft de Goudse Boerderijkaas van Boer Schep de Gouden Kaasplak Trofee Boeren kaas Cum Laude 2010 voor de aller lekkerste Goudse boerderijkaas van Nederland gewonnen. De smaak van de kaas werd in het smaakprofiel als volgt omschreven: een kaas met een hele zachte textuur, een mooie mineralige/kleiige smaak met een beetje laurier in de aanvang en aroma’s van vanille en peer.  De Jumbo kaas van boer Schep is een echte seizoensspecialiteit die in het najaar te verkrijgen is.

 
Onze Boeren   Onze Boeren

Boer van Gelder
Kaas en Zuivelboerderij “De Gelder” is een familiebedrijf, vlakbij Tijnje in het hart van Friesland. Kaas maken kunnen zij als de beste.  In 2007 werden zij  zelfs Nationaal Kampioen Boerenkaas, en in 2009 wonnen ze de cum laude trofee. De nieuwste kaas van hun hand is de Tynjetaler. Dit is een gatenkaas van Friese bodem, met een knipoog naar de Emmentaler, maar een heel eigen karakter. De smaak is romig, iets zoet en met een licht pittige nasmaak.

Onze Boeren  Onze Boeren

Boer Berkhout
De specialiteit van Ted en Nico Berkhout uit Hoogwoud is hun 30+ boerderijkaas. Het Noord-Hollandse weiland kenmerkt zich door meer en voller gras. Er staan ook andere plantensoorten in het gras waardoor een smeuïge kaas ontstaat die door een natuurlijk element, de zee, een nog betere smaakbeleving heeft. Het maken van een goede 30+ boerderij kaas vergt passie en vakmanschap. De details in het bereidingsproces zorgen voor de goede smaak.

 

Onze BoerenOnze Boeren

 

Boer Spruit

Mattieu en Tamara Spruit zijn de derde generatie kaasmakers op boerderij De Spruithoeve. Hun kudde bestaat uit zwartbonte koeien, die iedere dag melk geven. Deze melk wordt vervolgens op ambachtelijke wijze verkaast op de eigen boerderij. Hun boerenkaas is gemaakt van verserauwe koemelk. Mattieu en Tamara maken kaas met passie en vakmanschap. In 2014 is hun Boerenkaas dan ook beloond met de 3e prijs Cum Laude. 

Onze BoerenOnze Boeren

Boer Snoek

In Krimpenerwaard staat de boerderij van Johan en Connie Snoek. De boerenkaas die Connie maakt wordt op eigen boerderij bereid met dagverse melk van eigen koeien. Hun koeien lopen 24 uur per dag buiten. Zelfs het melken doen ze buiten! Hun belegen boerenkaas is in 2017 bekroond met de eerste prijs in de Cum Laude verkiezing. De jury omschrijft de kaas als een topper. "Volle smaak die blijft hangen". 

 

 filiaal